Korekcija kapaka

Neki od najuočljivijih znakova starenja na licu jesu višak kože na gornjim i donjim kapcima, kesice ispod očiju i nedostatak masnog tkiva u predelu kapaka.

Ovaj problem možemo rešiti blefaroplastikom – hirurškom intervencijom kojom se uklanja višak kože i masnog tkiva iz predela očnih kapaka.

Na raspolaganju vam je nekoliko tehnika:

  • Gornji kapci: pravljenjem malog reza u prirodnom naboru očnog kapka uklanja se višak kože, a ukoliko je potrebno i višak masnog tkiva. Ožiljak je nakon operacije dobro skriven naborom kože i ne vidi se kada pacijent ima otvorene oči.
  • Donji kapci: pravljenjem reza tačno ispod trepavica donjeg kapka uklanja se višak kože i masnog tkiva. Ukoliko je cilj samo ukloniti kesice ispod očiju (a nema velikog viška kože), pravi se rez na unutrašnjem delu donjeg kapka kroz koji se uklanja ili premešta višak masnog tkiva. Nakon operacije nema vidljivih ožiljaka jer nema spoljnih rezova.
  • Soft hirurgija: ovo je najnovija metoda uklanjanja viška kože sa kapaka bez ožiljaka. Kandidati za ovu vrstu intervencije su pacijenti sa manjim viškom kože, a cilj soft hirurgije jeste odlaganje operacije sa hirurškim rezom i ožiljkom za nekoliko godina.

Blaži otok i modrice su normalna pojava nakon ovih operacija. Konci se uklanjaju posle 7 dana, a potrebno je izbegavati naporne fizičke aktivnosti tokom naredne četiri nedelje. Takođe, savetuje se nošenje naočara za sunce i zaštitna krema sa UV faktorom.

ZAKAŽITE KONSULTACIJE
o nama
Pacijenti
POSLEDNJE Vesti
Blog
Brankica Tepavčević održala  edukacije u BiH, Hrvatskoj  i Sloveniji

Brankica Tepavčević održala edukacije u BiH, Hrvatskoj i Sloveniji

dr sci. med. Brankica Tepavčević – osnivač i vlasnik BT Aestetic Surgery Centra i specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije sa više od 20 godina kliničke prakse, prvi je Aptos trener u Srbiji. Brankica Tepavčević protekle dve

Dr Brankica Tepavčević prvi Aptos trener u Srbiji

Dr Brankica Tepavčević prvi Aptos trener u Srbiji

Na zvaničnom Aptos Instagram nalogu, 27 februara 2021. objavljeno je da se dr Brankica Tepavčević, upravo pridruzila Aptos timu kao internacionalni trener. Ova objava ujedno znači i da je Brankica Tepavčević, zvanično postala prvi  Aptos trener u

Edukacija – upotreba lasera u cilju uklanjanja znaka starenja, smanjenja akni, ožiljaka i tetovaža

Edukacija – upotreba lasera u cilju uklanjanja znaka starenja, smanjenja akni, ožiljaka i tetovaža

Doktorka Brankica Tepavčević, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije u prostorijama BT Klinike organizovala je edukacija kolegama lekarima na temu korišćenja lasera između ostalih i u cilju uklanjanja znaka starenja, smirivanja lica- smanjenje upaljenih akni, kao i