Podmlađivanje sopstvenom plazmom obogaćenom trombocitima

Platalet Rich Plasma, poznatija kao Plasmalift ili skraćeno PRP, potpuno je prirodan tretman kojim se može tretirati koža lica, vrata i dekoltea, nadlanice, ali i genitalna regija.

Efikasno rešava probleme sa kožom kao što su hiperpigmentacija i ožiljci od akni, ali pošto plazma direktno podstiče rast novih ćelija i produkciju kolagena dolazi i do poboljšanja kvaliteta i izgleda kože, čime se stvara efekat podmlađivanja.

Procedura izgleda tako što se pacijentu izvadi mala količina krvi, iz koje se centrifugom razdvoje crvena krvna zrnca od plazme u kojoj ostaju krvne pločice (u koncentraciji 3-5 puta većoj nego u punoj krvi). Nakon toga se plazma obogaćena trombocitima finom iglom ubrizgava nazad u kožu.

Zahvat se vrši pod lokalnom anestezijom, bez ubrizgavanja ikakvih stranih supstanci.

Nakon zahvata javlja se kratkotrajno crvenilo, koje prolazi u roku od nekoliko sati do jednog dana. Ovaj tretman je minimalno invazivan, pa se pacijent već sutradan može vratiti svojim obavezama.

Prvi rezultati biće vidljivi tek nakon 5 do 6 nedelja. Za potpuni, izraženi efekat neophodno je tretman ponoviti 3 puta u razmacima od po mesec dana. Značajni rezultati vidljivi su nakon mesec dana od poslednjeg tretmana, a potpuni rezultat tek nakon 6 meseci.

Efekti traju od 6 do 12 meseci tako da je nakon prva tri, tretman preporučljivo ponavljati jednom do dva puta godišnje.

Jedini slučajevi kada nije preporučljivo raditi PRP tretman jesu kod pacijenata koji koristite imuno terapiju ili imaju autoimune bolesti. Takođe, tretmani se ne rade u trudnoći i tokom perioda dojenja. 

ZAKAŽITE KONSULTACIJE
o nama
Pacijenti
POSLEDNJE Vesti
Blog
Brankica Tepavčević održala  edukacije u BiH, Hrvatskoj  i Sloveniji

Brankica Tepavčević održala edukacije u BiH, Hrvatskoj i Sloveniji

dr sci. med. Brankica Tepavčević – osnivač i vlasnik BT Aestetic Surgery Centra i specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije sa više od 20 godina kliničke prakse, prvi je Aptos trener u Srbiji. Brankica Tepavčević protekle dve

Dr Brankica Tepavčević prvi Aptos trener u Srbiji

Dr Brankica Tepavčević prvi Aptos trener u Srbiji

Na zvaničnom Aptos Instagram nalogu, 27 februara 2021. objavljeno je da se dr Brankica Tepavčević, upravo pridruzila Aptos timu kao internacionalni trener. Ova objava ujedno znači i da je Brankica Tepavčević, zvanično postala prvi  Aptos trener u

Edukacija – upotreba lasera u cilju uklanjanja znaka starenja, smanjenja akni, ožiljaka i tetovaža

Edukacija – upotreba lasera u cilju uklanjanja znaka starenja, smanjenja akni, ožiljaka i tetovaža

Doktorka Brankica Tepavčević, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije u prostorijama BT Klinike organizovala je edukacija kolegama lekarima na temu korišćenja lasera između ostalih i u cilju uklanjanja znaka starenja, smirivanja lica- smanjenje upaljenih akni, kao i