Hirurg

Dr. Brankica Tepavčević

Dr sci. med. Brankica Tepavčević – osnivač i vlasnik BT Aestetic Surgery Center i specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije sa više od 20 godina kliničke prakse, ličnost je koja u svakom smislu može da bude uzor.

Internacionalni je trener za aplikovanje lifting niti, stimulatora kolagena i hijaluronskih filera. Poznata je po transplantaciji sopstvenog masnog tkiva kao prirodnog materijala za nadoknadu volumena lica sa visokim regenerativnim potencijalom, kao i po aplikaciji lifting niti, mini facelifting-u, konturiranju lica, uklanjanju znakova starenja i korigovanju nedostataka.

Čuvena je i po izuzetno efektnim intervencijama na telu. Godišnje uradi više stotina liposukcija, intervencija povećanja grudi i gluteusa sopstvenim masnim ćelijama, kao i reoblikovanja celog tela.

Autorka je više stručnih radova, objavljenih u svetskim relevantnim naučnim časopisima iz oblasti estetske hirurgije, poput Aesthetic Surgery, Aesthetic Plast Surgery, Facial Plast Surgery i mnogim drugim.

Članica je Međunarodnog udruženja estetskih hirurga – ISAPS, Internacionalnog udruženja dermoskopista (IDS), kao i Udruženja dermoskopista Srbije (UDS). Više o stručnom radu i edukaciji dr Brankice Tepavčević pogledajte ovde.

U vremenu u kojem je sve postalo roba, a naročito oblast vezana za lepotu i mladost, pravi je izazov ostati veran načelima lekarske i ljudske etike i delovati u najboljem interesu pacijenta.

Dr sci med dr Tepavčević poseduje, osim stručnosti, nesvakidašnju ljubav prema svojoj profesiji. A to je, kao i etika – onaj tajni sastojak koji je neophodan za stručni i lični integritet, što pacijenti i klijenti BT Aesthetic Surgery Center vrlo dobro prepoznaju i osećaju.

Naši Principi
Prvenstveno ne naškoditi (Primum non nocere)

Osnovni princip medicinske etike itekako važi i za estetiku kao deo plastične rekonstruktivne i estetske hirurgije. Zdravlje je na prvom mestu.

Ničeg previše (Meden Agan)

Još jedan antički princip, važan u estetskoj hirurgiji. Sve što je preterano, na licu i telu deluje neprirodno i neadekvatno.

Kvalitet na prvom mestu

Treba po svaku cenu izbegavati neproverene metode i supstance koje nisu prirodne i mogu naškoditi zdravlju.
Era silikona je prošla, prirodne supstance i metode neoperativnog podmlađivanja osvojile su svet, pa je ceo taj proces postao manje bolan, a rezultati neuporedivo bolji i dugotrajniji.

Bez krivice!

Estetska hirurgija više nije luksuz rezervisan za hirovite zvezde, već svakodnevica u domenu zdravstvene prosvećenosti, nege i kulture tela.
Životni i radni vek se produžio i potreba da se izgleda negovano, lepo i privlačno je postala sastavni deo života i brige o sebi, a nikako hir.

Zdrav način života

Ne smemo zaboraviti da zdrav način života, zdrave navike, nega i fizička aktivnost doprinose izgledu.
Izgled nije svrha sam sebi – on doprinosi osećaju zadovoljstva i sigurnosti. Lepota dolazi iznutra, a mi joj možemo pomoći da dođe do svog punog izražaja.