Nadoknada volumena lica

Smanjenje volumena lica, odnosno atrofija masnog tkiva, proces je sa kojim se svaka osoba suočava tokom godina. Vremenom je koža sve manje elastična, kolagena i elastična vlakna se smanjuju, a  usled gravitacije tkivo se  spušta nadole.

U našoj poliklinici možete ovo rešiti na dva načina:

  • Transfer masti (Micro Fat Grafting) naziv je za zahvat kojim se masno tkivo pacijenta liposukcijom uzima sa bokova, butina ili stomaka, a zatim se obradi i transplantira u željene regije lica. Ovom procedurom pacijentu se pomaže na dva načina – smanjuju se masne naslage na kritičnim regijama tela, tamo gde ih ima više, i postiže se mladolik izgled lica. Efekat intervencije je „vraćanje vremena“ i do 10 godina unazad. Presađene masne ćelije ostaju na novom mestu, tamo gde smo ih transplantirali, a deo masnih ćelija se tokom manipulacije ošteti i resorbuje. Posle intervencije moguća je pojava blagog otoka i na mestu uboda modrica, ali se pacijent može odmah vratiti svakodnevnim aktivnostima.
  • Hijaluronska kiselina je prirodni sastojak našeg organizma koji daje volumen i elastičnost koži. Hijaluronska kiselina se postepeno razgrađuje, a efekat tretmana traje 9-18 meseci, u zavisnosti od regije lica koja se tretira.