Podmlađivanje sopstvenom plazmom obogaćenom trombocitima (Platelet Rich Plasma)

Platalet Rich Plasma, poznatija kao Plasmalift ili skraćeno PRP, potpuno je prirodan tretman kojim se može tretirati koža lica, vrata i dekoltea, nadlanice, ali i genitalna regija.

Efikasno rešava probleme sa kožom kao što su hiperpigmentacija i ožiljci od akni, ali pošto plazma direktno podstiče rast novih ćelija i produkciju kolagena dolazi i do poboljšanja kvaliteta i izgleda kože, čime se stvara efekat podmlađivanja.

Procedura izgleda tako što se pacijentu izvadi mala količina krvi, iz koje se centrifugom razdvoje crvena krvna zrnca od plazme u kojoj ostaju krvne pločice (u koncentraciji 3-5 puta većoj nego u punoj krvi). Nakon toga se plazma obogaćena trombocitima finom iglom ubrizgava nazad u kožu.

Zahvat se vrši pod lokalnom anestezijom, bez ubrizgavanja ikakvih stranih supstanci.

Nakon zahvata javlja se kratkotrajno crvenilo, koje prolazi u roku od nekoliko sati do jednog dana. Ovaj tretman je minimalno invazivan, pa se pacijent već sutradan može vratiti svojim obavezama.

Prvi rezultati biće vidljivi tek nakon 5 do 6 nedelja. Za potpuni, izraženi efekat neophodno je tretman ponoviti 3 puta u razmacima od po mesec dana. Značajni rezultati vidljivi su nakon mesec dana od poslednjeg tretmana, a potpuni rezultat tek nakon 6 meseci.

Efekti traju od 6 do 12 meseci tako da je nakon prva tri, tretman preporučljivo ponavljati jednom do dva puta godišnje.

Jedini slučajevi kada nije preporučljivo raditi PRP tretman jesu kod pacijenata koji koristite imuno terapiju ili imaju autoimune bolesti. Takođe, tretmani se ne rade u trudnoći i tokom perioda dojenja.