Upotreba CO2 lasera u blaferoplastici prof. dr Amjad Z. Ahmad gost dr sci med Brankice Tepavčević

Nastavljajući tradiciju posvećenosti lepoti i očuvanju zdravlja, dr sci. med. Brankica Tepavčević, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije sa više od 20 godina kliničke prakse, osnivač i vlasnik BT Aestetic Surgery Centra, ugostila je još jednog eminetnog stručnjaka iz Sjedinjenih američkih država dr Amjad Z. Ahmad, M.D.

Uvaženi gost i svetski priznat stručnjak kada je u pitanju blaferoplastika dr Amjad Z. Ahmad, zajedno sa dr Brankicom Tepavčević radio je na korekciji kapaka hirurskim laserom poslednje generacije. Eminentni stručnjak je klinički asistent profesor na “University of Illinois Eye and Ear Infirmary” u Čikagu. Doktor Amjad je do danas izveo više od 20 000 velikih i zahtevnih procedura tokom svoje karijere.

O prvim utiscima dr Amjad Z. Ahmad u radu sa dr Brankicom Tepavčević kaže:

– Sviđa mi se klinika, podjednako je dobra kao i moja u Čikagu -bile su prve reču dr Amjad Z. Ahmada. -Divan dan je za nama, imali smo tri operacije. Koristili smo CO2 laser za hirursku korekciju kapaka.

Ova metoda se koristi kod osoba kojima s godinama i genetskom predispozicijom, kapci oslabe i klonu, a delotvorna je i kod onih pacijenara kod kojih se ispod očiju formiraju kesice i ispupčenja. Osnovni moto kojim se vodi dr Amjad Z. Ahmad je da svaki pacijent zaslužuje individualni tretman.

Hirurski laser smo koristili za pacijenta koji je imao ptozu na gornjem kapku. Operacija je trajala oko sat vremena i sve se dobro završilo, a pacijent dobio željeni efekat.

Blefaroplastika uklanja neželjene efekte starenja i zbog toga je jedan od najčešćih zahvata podmlađivanja u estetskoj hirurgiji. Uspešni rezultati hirurške korekcije kapaka za mnoge pacijente su stalni.

Koristili smo hirurski laser da uklonimo višak kože sa gornjih kapka. Takođe smo koristili laser da uklonimo višak masnog tkiva , a modom za podmladjivanje koze zategli smo kozu na donjim kapcima bez hirurskog reza. Nakon toga smo uklanjali masno tkivo sa donjeg kapka pristupom iznutra, tj. transkonjunktivnom blefaroplastikom istakao je dr Amjad Z. Ahmad.

Benefit korišćenja CO2 lasera je što procedura može da se uradi mnogo brže, a druga prednost što može da se poboljša kvalitet i tonus kože i predela oko očiju. Osim što uklanjamo višak kože i masno tkivo, kao što smo učinili, sada stimulisemo kožu i popravljamo kvalitet koze sa laserom.

Za pacijenta prednost je korišćenja CO2 lasera je brz oporavak bez krvarenja a rezultat je da pacijent izgleda mlađe, zato što su kvalitet i tonus kože mnogo bolji.

procedure

NAŠA LOKACIJA

Kneza Danila 58,
11000 Beograd, Srbija
+381 11 3808754

kontakt@bt-poliklinika.rs

RADNO VREME

Ponedeljak – Petak
od 09.00h do 17.00h